Winterwonderland krijgt "Castle Edition" aan Kasteel Rozelaar

Lochristi - Kerstmarkten, je hebt ze in alle maten en soorten en kramen. De traditionele kerstmarkt van Lochristi en de gebroeders Leys - u kent ze onder meer van Restaurant Fleur de Lys, dat is altijd een verhaal apart geweest. Dit jaar wil Ladislas Leys zijn 'Winterwonderland' gewoon tot de meest authentieke plek maken. Op een unieke locatie als Kasteel Rozelaar. Standhouders die er nog bij willen zijn, moeten zich reppen. Want over een maand is het al zover.

"Het is zo dat we ooit op de kerstmarkt van vzw 't Amusement gestart zijn in 2000", zegt Ladislas, tegenwoordig CEO van LL Invest en na het avontuur in de Holy Food Market in Gent vooral in Amato in Knokke te vinden. "Vier jaar geleden zijn we dan met een eigen concept begonnen met ons drie, samen met broer Xavier en zus Florence. Dit jaar besloten zij zich te concentreren op hun eigen zaak, en moest ik op zoek naar een nieuwe locatie in eigen gemeente. Ik zocht iets uniek met de mogelijkheid om het feestje langer te laten uitbollen dan de strenge sluitingsuren opgelegd door Lochristi. Uiteindelijk belandde ik bij een van de mooiste locaties, Kasteel Rozelaar. Het heeft een prachtige binnenkoer, waar we niet de grootste maar wel de mooiste kerstmarkt gaan opzetten. Met authentieke producten en authentieke sfeer. Soms moet je je dromen proberen waar te maken. Er is nog plaats voor enkele standen, dus ik moedig ook de ondernemers van Lochristi aan om met hun uniek product naar Winterwonderland te komen. In totaal zijn er maar dertig standen beschikbaar, nog eens: we gaan zeker niet voor de grootste." 

Ver moet u niet uit de weg, want Kasteel Rozelaar is op amper 500 meter van Fleur de Lys. Na afloop is er indoor nog een afterparty te beleven. Dj Joran en dj Filston houden u er in elk geval warm. "Als u nog twijfelt, best maar al congé pakken op maandag", klinkt het.

Ondernemers uit Lochristi krijgen er nog een fikse korting op de huur van hun chalet bij, vertelt de ambitieuze Ladislas Leys. Wie interesse heeft, kan mailen naar l.leys@hotmail.com. Het team van Winterwonderland zorgt zelf voor een mooie mix van authentieke producten en voorkomt dat er een veelvoud van dezelfde standen te zien en te beleven valt 

Winterwonderland, Castle Edition, op de binnenkoer van Kasteel Rozelaar, zondag 15 december. Een warm evenement om  naar uit te kijken.

 

 

 

 

 

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent