Hilde De Baerdemaeker deelt opvallende foto voor Wereldprematurendag: “Ooit waren mijn borsten groter dan hun hoofdjes”

Foto: Kris Van Exel

Het is vandaag Wereldprematurendag en dat wil actrice Hilde De Baerdemaeker niet ongemerkt laten passeren. Ze is zelf moeder van twee kindjes die prematuur ter wereld kwamen en herdenkt die gelegenheid met een opvallende foto van haar kleintjes aan de borst.

“Ooit waren mijn borsten groter dan de hoofdjes van onze tweeling van drie maanden oud”, schrijft De Baerdemaeker op Instagram. “Ik was zo content dat ze eindelijk na drie maanden zelf konden drinken. Zonder sonde: dan mochten ze eindelijk mee naar huis. Onze kleine mirakelkindjes… Geboren op 30 weken. Drie maanden ziekenhuis: intensieve zorgen in couveuses, alarmpjes, infusen, sondevoeding (mijn afgekolfde melk) en onvoorwaardelijke liefde.”

Ze drukt ook haar dankbaarheid uit voor de hele neonatale afdeling van het UZ Leuven. “Ik moet er vaak aan denken nu de abortus-grens ter discussie komt te staan. 12 weken - 13 weken - 18 weken? Om toch serieus over na te denken, want ik ken enkel dokters die zich inzetten vóór het leven van die kleine ongeboren mirakeltjes. Hoe voelen die zich in de hele discussie?”

 

 

bekijk ook

 

Kleinste overlevend prematuurtje ooit mag nu naar huis, mama overweldigd: “Nooit durven dromen”

Ziekenhuispersoneel laat pasgeboren premature baby vallen op hoofd

Door nkdr