Nieuwe getuigen in zoektocht naar Théo Hayez: weten rugzaktoeristen die strandfeestje hielden vlak bij plaats waar Belg verdween meer?

Bron © Daily Mail

Mogelijk hebben feestvierders op het strand van Byron Bay (rechts) cruciale informatie over de verdwijning van Théo Haez (links, met zijn nicht) Foto: Instagram

Was Théo Hayez op weg naar een strandfeestje toen hij eind mei spoorloos verdween tijdens zijn rondreis in Australië? Die piste wordt onderzocht door familie en sympathisanten, nu op sociale media nieuwe foto’s zijn opgedoken die aantonen dat andere rugzaktoeristen op de avond van de verdwijning zo’n feestje hielden vlak bij de plaats waar de 18-jarige Belg verdween.

De officiële zoektocht naar Théo Hayez werd in september afgeblazen, maar vrijwilligers speuren - in samenspraak met de familie Hayez - nog steeds naar de jongeman. Zij vonden op sociale media de beelden die aantonen dat rugzaktoeristen op 31 mei, de avond waarop Hayez verdween, een feestje bouwden op Tallow Beach.

Op één foto is te zien hoe een aantal mensen een vuur hebben gebouwd vlakbij de plaats waar de pet van Hayez vijf weken later gevonden zou worden, op een ander beeld staan feestende mensen meters van de plek waar het gsm-signaal van Hayez het laatst werd opgevangen door een telefoonmast. Dat doet de vraag rijzen of de toeristen in kwestie meer weten over de verdwijning van Hayez.

Volgens een andere rugzaktoeriste zijn dat soort feestjes vrij gangbaar. “Het nieuws doet snel de ronde in Byron Bay als er een strandfeestje is, zeker onder rugzaktoeristen die willen feesten maar reizen op een beperkt budget.”

Sheri D’Rosario, een Australische vrijwilliger, hoopt dat deze nieuwe getuigen de zoektocht vooruit kunnen helpen. Michael Dorkhom, een neef van Hayez, deelt die hoop: “Dit is exact waar we op hoopten.”

bekijk ook

Familie verspreidt nieuwe beelden van Théo Hayez: “Hij is niet alleen een affiche, maar ook een zoon, een broer, een vriend”

Belgische speurders naar huis, Australiërs staken zoektocht naar Théo Hayez

Door jvh
AANGERADEN