De Buyst-Van der Sande maken indruk in het Kuipke: “We zijn eigenlijk geen pistiers meer”

© BELGA

Lotto-ploegmaats Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande strandden op een zucht van de zege. “Simpel: zij waren net iets sneller en over de gehele Zesdaagse misschien net iets beter”, was Van der Sande eerlijk.

bow

LEES OOK. In de allerlaatste spurt: Kenny De Ketele en Robbe Ghys winnen spannende zesdaagse met halve wiellengte voorsprong

Het duo is geschoold op de piste (De Buyst won twee keer de Gentse Zesdaagse en reed het omnium op de Spelen van Rio en Van der Sande won de Toekomstzesdaagse en werd wereldkampioen puntenkoers bij de junioren), maar focussen nu toch al een tijdje op de weg. “We zijn eigenlijk geen echte pistiers meer, maar in zware zesdaagsen als die in Gent komt de uithouding naar boven. En die kweken we op de weg”, zegt De Buyst. “Dus een echt nadeel zou ik het niet noemen. Het is gewoon zeer leuk om te doen, al vergt het een specifieke voorbereiding. We rijden begin januari ook samen in Rotterdam, maar de weg is en blijft het hoofddoel.”

Vorig jaar derde, nu tweede: volgend jaar moet het dus prijs zijn. “Dat kan, maar het moet gewoon passen in het wegprogramma”, zegt Van Der Sande. “Ik kan nu niet zeggen of we volgend jaar opnieuw aan de start staan.”

Iljo Keisse en Mark Cavendish kregen deze week het meeste applaus in het Kuipke, maar de zevenvoudige winnaar en de ex-wereldkampioen moesten tevreden zijn met een vierde plaats. “We hebben zowat heel de tijd achter de feiten aangereden”, zegt Keisse. “Die val de eerste dag van Cavendish is natuurlijk pech. Hij kreeg de tijd niet om erin te komen. Jammer.”

LEES OOK

Nu in het nieuws