Emotioneel afscheid voor Moreno De Pauw (die politieagent wil worden)

De renners vormden met hun fietsen een erehaag voor Moreno De Pauw. Foto: Photo News

De renners maakten gisteren een grote erehaag om Moreno De Pauw te eren. De Waaslander stopt met wielrennen op 28-jarige leeftijd. “Het was een weloverwogen beslissing. Het was mentaal op.”

LEES OOK (N+). Team Veggie op koers voor Tokio: Kenny De Ketele en Robbe Ghys zetten puntjes op de i met zege in Zesdaagse van Gent

De Pauw won in totaal zeven zesdaagsen, waaronder Gent in 2017 met Kenny De Ketele. Zijn laatste keer in het Kuipke begon vorige week slecht nadat zijn ploegmaat Gerben Thijssen zwaar ten val was gekomen en de strijd moest staken. “Ik hoop dat hij meekijkt op tv. Hij zal hier sterker uitkomen”, zei De Pauw, die twee baanrecords van het Kuipke op zijn naam heeft (500m en baanronde). Hij deed gisteren het Kuipke nog een laatste keer ontploffen door beide disciplines nog eens te winnen en nam nadien emotioneel afscheid. “Wat ik nu ga doen? Er is werk genoeg, ik zal wel iets vinden wat ik graag doe. Ik wil ook graag deelnemen aan het examen bij de politie. En genieten van mijn familie en mijn tien maanden oude dochtertje Frederieke.”

Door bow
AANGERADEN