Twee doden in Zulte door CO-vergiftiging, vijf anderen naar ziekenhuis

In het huis rechts werden de twee lichamen gevonden. Foto: jdv

Zulte -

In een woning in Zulte werden in de nacht van zondag op maandag zeven mensen bevangen door koolstofmonoxide of CO. Twee mensen overleefden de vergiftiging niet.

In een woning aan de Staatsbaan in het Oost-Vlaamse Zulte werden omstreeks 4.30 uur de lichamen van twee mensen met de Bulgaarse nationaliteit levenloos aangetroffen. Het koppel lag in een slaapkamer op de gelijkvloers en kwam vermoedelijk om het leven door een CO-vergiftiging.

LEES OOK. Geurloos, kleurloos en genadeloos. Hoe kun je zo’n drama vermijden?

De twee waren op bezoek bij een Bulgaars gezin dat daar woonachtig is. Zij sliepen in een andere kamer en bleken achteraf ook bevangen. Er werd CO in hun bloed aangetroffen. Die vijf bewoners, waaronder twee kinderen, werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij verkeren intussen buiten levensgevaar. Het parket en burgemeester Simon Langrange kwamen ter plaatse. Voor de slachtoffers kwam alle hulp te laat. De toegesnelde ziekenwagens en MUG deden nog aan reanimatie, maar kregen geen teken van leven meer.

LEES OOK. Roseanne (79) en Gilbert (85) belanden in ziekenhuis na CO-intoxicatie: “We vragen al jaren om een nieuwe ketel”

Vermoedelijk is de oorzaak een kapot verwarmingstoestelletje op basis van gas. Maar dat wordt momenteel nog onderzocht.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw van Bulgaarse afkomst, beiden tussen de 35 en 40 jaar oud. De oorzaak van de CO-intoxicatie wordt nog onderzocht. “Het parket heeft een branddeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval na te gaan. Er werd ook een wetsgeneesheer aangesteld om de slachtoffers te onderzoeken”, zegt persmagistraat An Schoonjans aan Belga.

De hulpdiensten troffen onder meer een terrasverwarmer aan die in de woning werd gebruikt, maar het onderzoek moet duidelijk maken waarvan de CO-dampen afkomstig waren.

Door svg, jdv
AANGERADEN
Meest recent