15-jarige omgekomen bij instorting van brug over de Tarn

Bron © BELGA

Foto: Google Maps

Bij de instorting van een brug over de rivier de Tarn in Frankrijk zijn maandag twee doden gevallen, zo blijkt uit berichten in Franse media.

De hangbrug in Mirepoix-sur-Tarn ten noorden van Toulouse storttte in tussen 08.00 en 08.30 uur. Een vrachtwagen en twee personenwagens zijn naar beneden gedonderd. De vrachtwagen zou zwaarder hebben gewogen dan toegestaan (19 ton). Toen hij de brug opreed, ging die helemaal naar beneden.

In een personenwagen bevond zich een tiener van vijftien jaar met één van zijn ouders. De adolescent kwam om. Zeven andere mensen zouden gewond zijn geraakt. De hulpdiensten zouden meerdere mensen zoeken. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Ook de vrachtwagenchauffeur overleefde het incident niet. “Het lichaam, dat zich in de vrachtwagencabine bevindt, is nog niet uit het wrak gehaald”, zei burgemeester Eric Oget.

Het betreft een in 1935 gebouwde brug van 150 meter lang en vijf meter breed, die in 2003 werd gerenoveerd. Ze verbindt Mirepoix-sur-Tarn en Bessières met elkaar.

De D71 is door het incident onderbroken. Mensen worden verzocht de omgeving te mijden en de hulpdiensten hun werk te laten doen.

Er komt een onderzoek naar de staat van de stalen brug, de prefect van het departement Haute-Garonne heeft zich ter plaatse begeven.

AANGERADEN