Hondentrainster krijgt doodsbedreiging nadat ze hond een spuitje gaf “omdat hij altijd stout was”

Bron © Metro

Foto: Instagram Katiescritters

Een Amerikaanse hondentrainer besliste enkele jaren geleden om haar hond te laten inslapen. Maar de reden waarom ze dat deed, zorgt voor heel wat woede op sociale media. Daar wordt de hondentrainer nu een ‘moordenaar’ genoemd en krijgt ze doodsbedreigingen.

Tanner, een hond van drie en een half jaar oud, had volgens haar baasje Katie Rogers nog nooit iemand pijn gedaan, maar de vrouw realiseerde zich dat ze aan “het wachten was tot er iets erg zou gebeuren”. Dan had ze een reden om de hond te laten inslapen. Vijf jaar geleden zette ze dan ook die stap.

“Ik heb tien dagen met alle professionals die ik ken gebabbeld. Ik heb geweend over mijn beslissing. Ik nam hem mee naar mijn mentor en ze zei dat ze trots was op mij. Daarna heb ik hem meegenomen om hem te laten euthanaseren”, schreef de vrouw op Facebook.

Volgens haar was Tanner een “slechte hond” waarvan ze dacht dat hij een ander dier zou doden of een mens zou verwonden als ze de controle over het dier zou verliezen. “Mijn moeder vergeleek mijn relatie met Tanner met die van een misbruiker en zijn slachtoffer. Ik deed alles voor hem. Ik veranderde mijn leven en kreeg niks terug. Enkel een gebroken hart. Ik geloof echt in euthanasie. Het is de meest verschrikkelijke beslissing die ik ooit heb moeten nemen. De meest pijnlijke, maar ik heb er nog nooit spijt van gehad.”

De mensen die haar nu een moordenaar noemen, vraagt ze eens na te denken over haar verhaal. “Was het beter om verder te leven met deze hond? In angst verder te leven? Waarschijnlijk iemand anders pijn te doen? Ik zou niet beter zijn geweest.”

Toch begrijpen mensen op sociale media haar niet. Verschillende mensen vinden dat ze een andere thuis had moeten zoeken voor Tanner of de hulp had moeten vragen van een andere trainer. Eén iemand vroeg: “Als je een kind had met gedragsproblemen, zou je hem dat ook laten euthanaseren?”

Maar er zijn er ook die haar moedig noemen en gelijkaardige verhalen delen.

AANGERADEN