Jagende moeder (29) krijgt doodsbedreigingen voor ‘pikante’ kiekjes met jachttrofeeën

Bron © News 7, The Mirror

Een Nieuw-Zeelandse vrouw en moeder van drie kinderen krijgt doodsbedreigingen omdat ze vaak kiekjes en video’s van haar jachttrofeeën post op sociale media. Het gezin van Lucy Jaine (29) gaat vijf tot acht keer per maand jagen, zelfs toen Jaine hoogzwanger was. Zelf ziet de vrouw daar geen graten in. Ze is tegen intensieve veeteelt en vindt vlees van wild “organisch en duurzaam”.

“De bedreigingen komen van mensen die geen ervaring hebben met de jacht”, klinkt het bij Lucy Jaine die op het Nieuw-Zeelandse schiereiland Wanaka woont. Ze begon met jagen toen ze haar echtgenoot ontmoette en werd meteen verliefd op het buitenleven. Het gezin - kinderen incluis - trekt verschillende keren per maand de wildernis in om op everzwijnen, herten en andere dieren te jagen.

“Dat is ook nodig om mijn gezin te eten te geven”, zegt Jaine nog. Ze bespaart naar eigen zeggen zo’n 300 Nieuw-Zeelandse dollar (170 euro) per maand omdat ze nooit vlees in de supermarkt moet kopen.

“Het is gratis, het is leuk en we helpen er de boeren mee door op dieren te jagen die schade kunnen berokkenen.” Het gezin doet ook alles zelf: de dieren villen en schoonmaken, waarna alles in de diepvries belandt.

“De dieren leiden ook een goed leven”, klinkt het nog. “Ik ben tegen intensieve veeteelt, we verkiezen organische en duurzame producten. Ik houd er ook van dat we onze kinderen kunnen leren om aan hun eigen eten te komen. Ze houden bovendien ook van het avontuurlijk leven.”

Jaine deelt haar avonturen via Instagram. Daar krijgt ze naast doodsbedreigingen en negatief commentaar, ook heel wat positieve reacties van andere jagende vrouwen.

bekijk ook

Verschrikkelijk: laffe jager besluipt slapende leeuw en schiet beest dood

Jagers moeten vluchten voor hun leven als kudde op hen afstormt nadat ze olifant neerschieten

Jachtpartij loopt gruwelijk verkeerd af als hert en honden in afgrond vallen

Door pjv
AANGERADEN
Meest recent