Emotionele oproep Alessandro De Marchi aan automobilisten: “Bekijk het gezicht van iemand die net aan de dood is ontsnapt”

De Italiaan Alessandro De Marchi was zondag op training bijna het slachtoffer van een aanrijding. Het kwam tot een hoogoplopende discussie met de autobestuurder die zich van geen kwaad bewust leek. Het inspireerde de ploegmaat van Greg Van Avermaet tot het posten van emotionele oproep via Instagram.

gvdl

De Marchi kwam afgelopen zomer tijdens de Ronde van Frankrijk zwaar ten val en moest maandenlang revalideren. Toch had hij al de training hervat, zo blijkt uit zijn laatste post op instagram. Meer zelfs, afgelopen zondag kwam het bijna tot een zware aanrijding met een terreinwagen. “Tijdens een beklimming is een auto, die drie keer zo snel reed als ikzelf, mij op letterlijk enkele centimeters gepasseerd”, doet de renner zijn relaas. “Ik geraakte uit balans en moest voet aan de grond zetten op het voetpad. Maar dit had veel erger kunnen aflopen, in het slechtste geval in een kist.”

Een andere automobilist zag wat gebeurde en maande de chauffeur van het voertuig aan tot voorzichtigheid. Het kwam tot een hoogoplopende discussie tussen de twee inmiddels gestopte autobestuurders en De Marchi. “Ik ben bijna mijn stem kwijt, zo luid heb ik geroepen”, aldus De Marchi. “Ik heb je toch niet geraakt, was het antwoord van de bestuurder. Hij was zich van geen kwaad bewust.”

Waarna De Marchi een emotionele oproep plaatste, gericht aan alle autobestuurders. “Dit is het aangezicht van een renner die nipt aan de dood is ontsnapt. Verdien ik dit? Reed ik op een te drukke baan, reed ik te veel naar het midden van de weg waardoor ik jullie vertraagde? Verdiende ik hierom om te sterven? Denk na: je brengt niet alleen het leven van een fietser in gevaar maar ook dat van een echtgenoot, een vader, een vriend...”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten