981 kilo aardappelen, 1571 eieren: Jeroen Meus viert 2.000ste aflevering van ‘Dagelijkse kost’

Foto: © VRT - Sam Van den Brandt

Jeroen Meus viert dinsdagavond een bijzondere verjaardag. Hij maakt voor de tweeduizendste keer een gerecht klaar in Dagelijkse kost. Voor die gelegenheid verrast Eén hem en zijn voltallige ploeg met een lekkere taart, die Down the road-presentator Dieter Coppens komt afgeven in de keuken.

Meus kookte al in vier verschillende keukens voor Dagelijkse kost. Zo stond hij al in Leuven, Diest en Bertem. De keuken die nu te zien is, werd in september in gebruik genomen. In al die afleveringen werden er intussen 981 kilo aardappelen, 518 kilo groenten en 1.571 eieren gebruikt. Met de jubileumaflevering lanceert het programma ook zijn begintune – een nummer van de band The Me In You – als volledige song. De opbrengst daarvan gaat naar De warmste week.

Door tove