Zilver en brons voor acrogymnast Hannes Garré op EK in Israël

Lochristi - Het is geen wielrennen en geen voetbal, maar een sportdiscipline die minstens evenveel of meer talent en gedrevenheid eist: acrogym. Lochristinaar Hannes Garré (22) haalde onlangs met het mannenteam van Belgium 2 twee medailles op het Europees kampioenschap in Israël. Het podium van de huldiging van verdienstelijke sporters in Lochristi mag weer een metertje langer worden.

Mocht u de sport nog niet kennen, dan heeft u wellicht ook de eerste rechtstreekse uitzending van ‘Belgium’s Got Talent’ gemist, waarin Athena uit Destelbergen met vlag en wimpel de concurrentie versloeg in het acrogym. Evenwicht, balans, uithouding, spierkracht en een enorme concentratie en gedrevenheid, het zijn maar enkele van de eigenschappen van een acrogymatleet.

“Ik begon bij TOM Merelbeke, daarna trok ik trouwens naar Turnclub Athena en eindigde ik bij Sportac Deinze”, vertelt de lenige Hannes, net terug uit Israël. “Ik trainde er één jaar als bovenpartner en twee jaar als  onderpartner, samen met clubgenoot Kilian Goffaux. Na een break van drie jaar kwam ik in november weer in het circuit. Ik werd toen gevraagd voor Topsport Acrogym, de Belgische federatie.”

Hannes Garré: “Met Jonas Anthoon, Bram Geussens en Noam Patel namen we deel aan het EK in Polen in 2017, waar we allround vierde werden. Net naast het podium dus. Een kwetsuur van Bram Geussens zorgde ervoor dat Robin Casse ons kwartet vervoegde. Met succes, want het leverde ons zilver op op de Worldcup in Portugal, en brons op de Belgische manche. Voorlopig trekken we de lijn dus door met deze mooie resultaten op het EK in Holon. Tweede in de balansoefening, en derde in de allround-rangschikking. Vorig jaar op het WK in Antwerpen waren we ook al vijfde.”

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent