Victor Campenaerts trekt opnieuw naar Namibië om het olympische seizoen voor te bereiden

Foto: Johan Jooste

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts trekt straks opnieuw voor zes weken naar Namibië ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De 28-jarige Antwerpenaar trok vorig jaar na Nieuwjaar al eens zes weken naar de Namibische hoofdstad Windhoek. De hoogte in combinatie met het milde klimaat zorgde voor de ideale omstandigheden om zich in voor te bereiden op zijn geslaagde aanval op het werelduurrecord. Campenaerts verbleef er in een huisje dat hij deelde met enkele triatleten van wie hij Windhoek als stageplaats getipt had gekregen.

De werelduurrecordhouder verlaat Lotto-Soudal en rijdt volgend seizoen voor het Zuid-Afrikaanse NTT, de opvolger van Team Dimension Data. Van zijn nieuwe werkgever heeft hij alvast de toestemming gekregen om opnieuw naar Afrika te trekken om zijn seizoen voor te bereiden.

Campenaerts hoopt dit jaar een gooi te doen naar olympisch goud. Toch is hij nog helemaal niet zeker van een ticket voor Tokio. Met Remco Evenepoel en Wout van Aert beschikt hij over twee waardige tegenkandidaten die bovendien in de wegrit – wie deelneemt aan de tijdrit moet ook in de wegrit starten – beter tot hun recht zullen komen dan tijdritspecialist Campenaerts.

LEES OOK.Campenaerts heeft olympische tijdrit al verkend en zit woensdag samen met bondscoach Verbrugghe: “Op maat van de Belgen”

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent