Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Luc en Gert willen China veroveren met Belgische frituur: “Met zak aardappelen en wat curryworsten vertrokken”

Luc en Gert willen China veroveren met Belgische frituur: “Met zak aardappelen en wat curryworsten vertrokken”

Gert Van Mol en Luc Rijmenants.

Zandhoven -

Twee Belgische ondernemers gaan een Belgische frituur openen in het Chinese Guanghzou. Het idee kwam er na een zakenreis, maar de uitvoering bleek geen sinecure. Luc Rijmenants (60) en Gert Van Mol (52) kregen dankzij een bevriende tolk ingang bij het Chinese ministerie van Handel. “We zijn dan uit België vertrokken met vijf kilo aardappelen, wat curryworsten en sauzen. De hoge piefen vonden ze lekker.”

“Ik kom al 15 jaar in China voor zaken. Ik en mijn vennoot hebben intussen twintig tuincentra en we kopen daar materialen in”, zegt Luc Rijmenants aan de telefoon terwijl hij aan het boarden ...