Marc Brys is al de vijfde trainer die vervangen wordt in het seizoen 2019-2020: de trainerswals van de Jupiler Pro League

Bron © BELGA

Foto: BELGA

STVV heeft trainer Marc Brys aan de deur gezet. Na een sterk seizoen vorig jaar, waarin de Kanaries op een zucht van Play-off 1 strandden, liep het dit seizoen wat minder en waren er duidelijk spanningen tussen technische staf en bestuur. Na de nederlaag tegen Charleroi greep STVV dan toch in. Brys is al de 5de trainer die vervangen wordt dit seizoen. De trainerswals in het seizoen 2019-2020 in de hoogste voetbalklasse:

. 26 augustus 2019: Adnan Custovic wordt na vijf speeldagen ontslagen bij Waasland-Beveren. Een 1 op 15 wordt de Bosniër fataal. Dirk Geeraerd neemt ad interim over.

. 30 augustus 2019: De Fransman Arnauld Mercier ondertekent een contract voor een jaar (met twee jaar optie) bij Waasland-Beveren. Hij verlaat amateurclub Seraing, waar hij sportief directeur was.

. 3 oktober 2019: Na een historisch zwakke competitiestart van 6 op 27 grijpt de directie van Anderlecht in en vervangt T1 Simon Davies door Frank Vercauteren, die overkomt van 1B-club Oud-Heverlee Leuven. Davies blijft in dienst als veldtrainer.

. 7 oktober 2019: Rode lantaarn Cercle Brugge zet de samenwerking met coach Fabien Mercadal stop, die sinds het begin van het seizoen in functie was. Cercle staat na tien speeldagen helemaal onderaan de stand en sneuvelde in de zestiende finales van de Beker van België tegen amateurclub Rebecq.

. 12 oktober 2019: Cercle Brugge stelt de Duitser Bernd Storck aan als opvolger voor de ontslagen Fabien Mercadal. Storck ondertekende een contract tot het einde van het seizoen.

. 12 november 2019: Felice Mazzu moet na een 20 op 42 opkrassen bij landskampioen KRC Genk. Een 0-2-nederlaag tegen Gent wordt hem fataal. Clubicoon Domenico Olivieri neemt voorlopig over.

. 19 november 2019: KRC Genk heeft met de Duitser Hannes Wolf een opvolger voor Felice Mazzu beet.

. 25 november 2019: STVV zet de samenwerking met Marc Brys stop. De coach - die flirtte met Genk - betaalt het gelag voor het wisselvallige seizoen van STVV.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN