Philippe Gilbert is nu al bezig met zijn grote doel voor volgend seizoen: “Aan dit lijstje wil ik mijn naam graag toevoegen”

Foto: rr

Philippe Gilbert is alweer aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen. De Monegask was dinsdag op training in… Sanremo. Niet toevallig de aankomstplaats van de enige van de vijf Monumenten die hij nog moet/wil winnen.

De naar Lotto-Soudal verhuizende renner van Deceuninck - Quick Step heeft nog één groot doel: Milaan - Sanremo. Gilbert won afgelopen seizoen met Parijs-Roubaix zijn vierde Monument nadat hij eerder ook al de Ronde van Lombardije (2x), Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef. Gilbert heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ook het vijfde Monument op zijn palmares wil bijschrijven onder de hashtag #striveforfive.

Gilbert was met enige collega’s op trainingstocht op het toeristische fietspad langs de Ligurische kust. Het fietspad gebruikt een oude treinbedding, recentelijk werd ook een tunnel in gebruik genomen waar vroeger het treinspoor doorheen liep, van San Remo naar Ospedaletti, richting de Franse grens. Daarbij loopt het treinspoor onder een museum gewijd aan Milaan-Sanremo. In de tunnel geven lichtborden de namen van de vroegere winnaars van de openingsklassieker aan, een lijstje waar Gilbert zijn naam maar al te graag aan wil toevoegen.

Door Guy Van Den Langenbergh
AANGERADEN