Klimaatbeweging wil Brusselse kleine ring op 8 december innemen met mensenketting

Bron © BELGA
Brussel -

Goed een jaar na de start van de eerste klimaatacties in ons land, plannen de organisaties ‘Climate Express’ en de Klimaatcoalitie een mensenketting op de Brusselse kleine ring. Op zondag 8 december, tijdens de VN-klimaattop in Madrid, willen de organisaties de kleine ring innemen met “een feestelijke en vastberaden mensenketting”, klinkt het.

“Het afgelopen jaar was werkelijk historisch”, klinkt het op het Facebookevenement van de mensenketting. “Sinds ‘Claim the Climate’ in december 2018 kwamen honderdduizenden Belgen de straat op voor het klimaat. Jongeren, grootouders, werknemers, leraren, studenten, wetenschappers, dokters... Nog nooit lieten zoveel mensen hun stem horen om keer op keer hetzelfde te eisen: dringend meer ambitie voor het klimaat en een eerlijke transitie voor iedereen.”

De betrokken organisaties wijzen erop dat de eis van de betogers verre van vervuld is, en dat er ondanks de “mooie woorden van politici” nog altijd geen actie ondernomen is. “De lat moet omhoog - het gaat over de toekomst van iedereen! We houden daarom de druk hoog en komen opnieuw uit ons kot.”

Op 29 november vindt onder meer in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven ook een vierde ‘Global Strike for Future’ plaats.

Door jvh
AANGERADEN