Was dit de minst enthousiaste kandidate van ‘De slimste mens’ ooit?

Foto: Vier

Thomas Huyghe heeft maandag voor de vierde keer gewonnen. Wil hij dat nog een vijfde keer doen, dan moet hij het opnemen tegen Amelie Albrecht, winnares van Humo’s Comedy Cup vorig jaar. Een andere comédienne maakt haar opwachting met een vraag over stoppen met roken. Daar weet ze alvast één goed trucje voor. De aflevering gemist? De samenvatting leest u hier.

De beste quotes:

Van Looy tegen Thomas Huyghe: “Slaap jij weleens met mannen samen?”

Huyghe: “Euh, ja soms.”

Van Looy: “In welke context?”

Huyghe: “Op reis of zo. Als ik daar seks wil hebben met een man.”

***

Wim Helsen tegen Oliver Naesen: “Tijdens het wielerseizoen drink je nooit?”

Naesen: “Weinig. Alleen als er iets gewonnen wordt, dus … da’s weinig.”

***

Amelie Albrecht: “Mijn lief heeft mij gedumpt omdat hij vond dat ik hem te veel behandelde als een hond. Ik heb gezegd dat hij in dat geval in het vervolg zelf aan zijn ballen kan likken.”

De kandidaat die er het meest zin in had:

Amelie Aelbrecht kreeg de eer het op te nemen tegen Oliver Naesen en Thomas Huyghe. Maar, zo sprak de comedienne zelf: “Ik heb het gehad”.

Het mooiste moment:

Comédienne Soe Nsuki kwam een vraag stellen over stoppen met roken. Ze heeft namelijk een hypnosecursus gevolgd. Alleen zet ze die in voor andere, lucratieve doeleinden dan stoppen met roken. “Volg dit pendeltje en luister naar mijn stem. Als ik tot drie tel zijn al uw zenuwen verdwenen. En dan ga je naar www.soensuki.be en koop je tickets voor mijn zaalshow.” Gelukkig helpen ook medicatie, nicotinepleisters en -kauwgom om te stoppen met roken.

De hoogtepunten van de jury:

De winnaar van dinsdagavond:

Voor de vijfde keer op rij won Thomas Huyghe – of om het met de woorden van Erik Van Looy te zeggen: “Thomas, je blijft maar winnen.”

De verliezer van dinsdagavond:

Oliver Naesen bleef zoals steeds kalm, maar Amelie Albrecht had aan één antwoord over de Duitse veldmaarschalk Erwin Rommel genoeg om de wielrenner naar huis te spelen in de finale.

De nieuwkomer van woensdagavond:

Bart Hollanders, ofwel Randy Paret uit Callboys.

De tussenstand

1. Astrid Stockman (8 afleveringen)

2. Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

3. Mathieu Terryn (6 afleveringen)

4. Thomas Huyghe (5 afleveringen)

5. Philippe Geubels (5 afleveringen)

Door ldw