Twee nieuwe aanhoudingen in zaak rond vermoorde Nederlandse advocaat

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: AFP

De Nederlandse politie heeft twee nieuwe aanhoudingen gedaan in de zaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt de politie. Het gaat om twee mannen.

Het gaat om twee mannen die ervan verdacht worden de helers te zijn van één van de auto’s die werden gebruikt bij de moord op de advocaat. Vorige week toonde het televisieprogramma “Opsporing Verzocht” beelden van drie gestolen voertuigen die door de daders zijn gebruikt om Wiersum te observeren.

De arrestatie van de twee kon gebeuren door de 37 tips die na de uitzending van “Opsporing Verzocht” binnenkwamen bij de politie. Ook heeft de politie nu een beter beeld van de gebruikers van de drie voertuigen. Het duo is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft als verdachte gelden.

Op 1 oktober werd een eerste verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Die man zit nog vast.

Wiersum werd in de vroege ochtend van 18 september bij zijn huis aan de Imstenrade in Amsterdam doodgeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het zeer omvangrijke onderzoek-Marengo naar een reeks liquidaties in de onderwereld. In Marengo geldt de voortvluchtige Ridouan Taghi als hoofdverdachte.

Door jvh
AANGERADEN