Oplossing gevonden voor Gentse trams die stilstonden bij gebrek aan wisselstukken

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Gent -

De Lijn heeft een oplossing voor drie hypermoderne trams die in Gent stilstaan omdat er geen wisselstukken zijn. Dat antwoordt schepen Filip Watteeuw (Groen) dinsdag in de Gentse gemeenteraad op een vraag van Veli Yüksel (Open Vld). De trams van het type Albatros kunnen binnenkort op de rails.

De trams, die elk meer dan 3 miljoen euro kostten, stonden sinds eind augustus te wachten in de stelplaats te Gentbrugge. Dat was het gevolg van een bestelling wielbanden die de Lijn had geplaatst bij de producent. Een onderdeel was niet meegeleverd, maar inmiddels worden de werken uitgevoerd.

De eerste albatros wordt eerstdaags ingezet. De tweede volgt over twee à drie weken. Het derde voertuig volgt en wordt “zo snel mogelijk” opnieuw in gebruik genomen, meldt Watteeuw. “Ik ben tevreden dat de trams weer gaan rijden.”, reageert Veli Yüksel. “De Albatrossen bieden plaats aan ongeveer 350 reizigers, ze zijn nodig.”

Yüksel vraagt ook om een betere verstandhouding tussen het stadsbestuur en De Lijn, nadat de openbaarvervoermaatschappij geen geschikte laadpalen vond voor een proefproject met elektrische bussen in Gent.

Door jvh
AANGERADEN