Abonnee worden? Kies je leesformule

20/11/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Coens en Mahdi proberen elkaar te overtuigen

Open Twitter, neem een zakje popcorn en geniet van de tweets van Joachim Coens en Sammy Mahdi. Dinsdag probeerden de twee overgebleven kandidaat-voorzitters bij CD&V elkaar binnen te lijven.

Het begon met een complimentje van Coens voor zijn concurrent: “Toptalent als jongerenvoorzitter in mijn team en hopelijk ook snel in parlement!”, klonk het. Mahdi fronste de wenkbrauwen – “míjn team?” – en reageerde: “Je zou een geweldige CEO in mijn team zijn, Joachim.” De havenbaas had meteen zijn antwoord klaar en plaatste de puntjes nog eens op de i: “Sorry Sammy, ik ben al CEO. Dit wil ik verlaten om met een team het voorzitterschap op te nemen en de partij te leiden, wat een team met jou erbij!”

De laatste rechte lijn in de strijd om het voorzitterschap is bij deze echt ingezet. Coens maakt er geen geheim van dat hij voorzitter wil worden met een team van nog andere voorzitterskandidaten rond zich – een idee dat achter de schermen op de goedkeuring van enkele zwaargewichten kan rekenen. Toch geeft Mahdi zich nog niet gewonnen.

Raf Terwingen, een van de kandidaten die de tweede ronde niet heeft gehaald, heeft intussen zijn steun voor Coens uitgesproken. De anderen houden zich op de vlakte. Op 6 december weten we wie de nieuwe voorzitter van CD&V wordt.(mvdr)

AANGERADEN