Politiebewaking voor Kris Peeters: verdachte opgepakt maar weer vrijgelaten

© BELGA

Het Leuvense gerecht voert een gerechtelijk onderzoek naar een 31-jarige man die bedreigingen zou hebben geuit aan het adres van Europees Parlementslid Kris Peeters. Afgelopen weekend is de dertiger al opgepakt en ondervraagd, waarna hij door de onderzoeksrechter onder voorwaarden werd vrijgelaten. Dat meldt het Leuvense parket.

De krant Het laatste nieuws had woensdag gemeld dat het Europarlementslid politiebewaking kreeg, naar aanleiding van dreigementen die hij vorig weekend zou ontvangen hebben.

“Wij hebben inderdaad een melding gekregen van dreigementen die geuit zouden zijn aan het adres van meneer Peeters”, zegt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket. “Er is daarop een gerechtelijk onderzoek geopend. In de loop van dat onderzoek werd een 31-jarige man geïdentificeerd die in ons arrondissement woont. Die man werd het voorbije weekend door de politie opgepakt en verhoord, waarna hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem vrijgelaten onder voorwaarden.”

Kris Peeters, bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar nog de grote uitdager van burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen, woont sinds begin oktober weer in Puurs-Sint-Amands.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten