Toplanden solliciteren bij Rode Duivels: na Duitsland wil nu ook wereldkampioen Frankrijk oefenen tegen de Belgen

Foto: Photo News

Noblesse oblige. Na het perfecte rapport van de Rode Duivels in de kwalificatiecampagne voor EURO 2020 staan de toplanden in de rij om zich met het oog op het EK te meten met de nummer één van de wereld.

Tussen 26 en 31 maart is ruimte voorzien voor vriendschappelijke interlands ter voorbereiding van het EK. Of de Rode Duivels één of twee oefeninterlands in dit blok zullen spelen, is nog niet duidelijk.

Wel duidelijk is dat de Belgen het niet moeilijk zullen hebben om tegenstanders van formaat te vinden. De Franse toonaangevende sportkrant L’Equipe weet dat ze zowel bij de Franse voetbalbond als bij de KBVB denken aan een oefenwedstrijd in maart. De Fransen zijn contractueel verplicht nog naar Brussel af te zakken voor een oefenmatch nadat de Rode Duivels enkele jaren geleden vriendschappelijk speelden in Parijs.

Martinez geen fan

Maar ook Duitsland, dat al een oefenmatch tegen Spanje gepland heeft, wil met het oog op EURO 2020 graag sparren tegen België. Volgens voetbalmagazine Kicker denkt bondscoach Joachim Löw luidop aan een wedstrijd tegen de Rode Duivels, al staat ook Portugal op het verlanglijstje.

Opvallend genoeg is bondscoach Roberto Martinez geen voorstander van een oefenwedstrijd tegen een topland. De trainer van de Rode Duivels wil de concurrenten liever niet wijzer maken dan ze zijn, en is bang dat zo’n wedstrijd toch niet serieus zou worden genomen. “Zo’n duel in maart heeft weinig zin. Dan zijn al die toppers bezig met hun nationale competities en de Champions League.(...) Je kan die oefenduels beter gebruiken om dingen uit te proberen, te ontwikkelen in plaats van te spelen om het resultaat”, vertelde hij dinsdag in onze krant.

Door Wim Conings
  • Meest recent