Niet enkel klimaatactiviste, maar ook tijdreiziger: Greta Thunberg te zien op foto uit 1898

Foto: Michael Kappeler/dpa

Naast klimaatactiviste is Greta Thunberg blijkbaar ook een tijdreiziger. Of dat is toch wat aanhangers van complottheorieën denken nadat er een foto uit 1898 opdook waarop een meisje staat dat als twee druppels water op haar gelijkt.

Op de foto uit het archief van de universiteit van Washington in de Verenigde Staten is een jong meisje samen met twee andere kinderen te zien terwijl ze aan het werken is in een goudmijn in Canada. De gelijkenis tussen het meisje uit 1898 en de Zweedse klimaatactiviste is moeilijk te ontkennen. Zelfs Thunbergs iconische vlechten zijn op de foto te zien.

Het duurde niet lang voor de foto het internet rond ging. “Het zit zo. Ze is een tijdreiziger en ze komt ons waarschuwen voor de toekomst. Het is de enige verklaring”, schreef iemand op Twitter.

LEES OOK. Greta Thunberg terug naar Europa met catamaran, Anuna De Wever blijft in Zuid-Amerika

De Zweedse stak enkele maanden geleden de oceaan over naar Noord-Amerika en verbleef daar een hele tijd om uiteindelijk aanwezig te kunnen zijn op een klimaattop in Chili, maar die werd zopas afgelast. De nieuwe klimaattop zal in Madrid doorgaan. Momenteel steekt ze daarom met een raceboot de oceaan over.

Niet enkel klimaatactiviste, maar ook tijdreiziger: Greta Thunberg te zien op foto uit 1898
Foto: Universiteit van Washington

bekijk ook

Emotioneel betoog van Greta Thunberg, maar blitsbezoek Trump steelt de show op klimaattop

Greta Thunberg heeft duidelijke boodschap voor Donald Trump

Prins Harry looft Greta Thunberg in laatste publieke verschijning: “Iedereen heeft een Greta nodig”

Door sgg
VOOR ABONNEES