Remco Evenepoel krijgt opvolger: jonge Spanjaard stapt rechtstreeks over van junioren naar… Team Ineos

Foto: Russ Ellis

Team Ineos heeft zich versterkt met de jonge Spanjaard Carlos Rodriguez. Hij stapt rechtstreeks over van de juniorencategorie naar de profs. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Remco Evenepoel, die vorig seizoen dezelfde stunt realiseerde, met gekend gevolg. Rodriguez tekent een contract voor vier jaar.

Toch is Rodriguez, afgaand op de resultaten, niet meteen een onwaarschijnlijke hoogvlieger. Won Evenepoel in 2018 met overmacht de wereldtitel bij de juniores in zowel tijd- als wegrit, dan kan Rodriguez op het WK slechts bescheiden resultaten voorleggen. In de wegrit bijvoorbeeld eindigde hij op een anonieme 24ste plaats met meer dan zeven minuten achterstand. In de tijdrit eindigde hij als 34ste op meer dan drie minuten van de winnaar.

Toch ziet Team Ineos iets in de jonge Spanjaard. De renner zelf is meer dan opgetogen. “Het is ongelooflijk om deel uit te kunnen maken van dit team. Jonge renners krijgen volop hun kans bij Team Ineos. Ze worden omringd door topmensen en het lijkt mij de beste plaats om mezelf te ontwikkelen. Ik bezie mezelf als een allrounder. Ik besef dat ik een grote stap zet: harder trainen, zwaardere wedstrijden. Maar als ik hard werk en geen enkele stap oversla, dan moet ik vooruitgang kunnen boeken en mezelf aanpassen aan het niveau.”

Ook opvallend: Rodriguez blijft tegelijkertijd ook studeren. De Spanjaard wil ook ingenieur worden en wil zijn studies niet opgeven.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent