Eendenpoep en andere schunnigheden in ‘De slimste mens’ (en dan hebben we het nog niet over callboy Bart Hollanders)

Pieter Bruurs stelde, tot grote verontwaardiging van zijn kompaan Thibault Christiaensen, een wel erg schunning bouwsel uit Lego voor. Foto: VIER

Callboy Bart Hollanders maakte vanavond zijn intrede in De slimste mens. Hij quizte niet alleen sterk, maar vertelde ook verhalen over zijn trip naar Bobbejaanland en zijn eendenpoep. Maar daar stopten de schunnigheden niet: de jongens van Equal Idiots maakten vanavond een wel heel dubieuze Lego-figuur...

De jury

De jury had weer heel wat te zeggen deze aflevering. Jan Jaap Van der Wal over de gierigheid van Hollanders en Sven de Leijer heeft blijkbaar een grote aantrek bij oudere vrouwen...

De beste quotes

Erik Van Looy tegen Thomas Huyghe: “We hebben al vaak met jou gelachen omdat je er zo jong uitziet, maar vanavond hebben we Sven De Leijer. Die ziet er nog jonger uit.”

Huyghe: “Ik heb nog op hem gebabysit.”

***

Van Looy tegen Jan-Jaap van der Wal: “Klopt het dat Nederlanders zo gierig zijn?”

Van der Wal: “Voor 2 euro geef ik je het antwoord.”

***

Van Looy: “Wat voor onderbroeken zie jij graag bij mannen, Amelie?”

Amelie Albrecht: “Geen.”

Het grappigste fragment

Condoom, de pil of een spiraaltje, die anticonceptiemiddelen kennen we. Maar Jan Jaap Van Der Wal heeft een andere efficiënte manier.

Het mooiste moment

Pieter Bruurs, drummer van Equal Idiots, bekende in de ronde Open deur dat hij graag met Lego speelt. Hij toonde zijn laatste creatie, die wel erg veel weg had van een mannelijk lid. Thibault was verontwaardigd, maar het bouwsel bleek de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal van Antwerpen voor te stellen. Oordeelt u vooral zelf.

De meest verassende bekentenis

Wat we niet zullen vergeten? Boiten met de boys en pouleekes scoren: dat kan Willy Sommers als de beste. Geen wonder dat hij wordt uitgenodigd om een vraag te stellen.

De winnaar van woensdagavond

Bart Hollanders, alias Randy Paret uit Callboys, mocht zich met 362 seconden tot winnaar kronen.

De verliezer van woensdagavond

Na 5 overwinningen op rij belandde Thomas Huyghe voor de eerste keer in het finalespel.

De schijnbaar onklopbare Thomas Huyghe blijkt dan toch niet onklopbaar te zijn. Hij en Amelie Albrecht waren aan elkaar gewaagd, maar met nog maar 1 seconde over had Huyghe te weinig tijd om één van de vijf ingrediënten van het Chinese vijfkruidenpoeder op te noemen.

De nieuwkomer van donderdag

De Limburgse comedian Erhan Demirci.

De tussenstand

1 Astrid Stockman (8 afleveringen)

2 Thomas Huyghe (6 afleveringen)

3 Lotte Vanwezemael (6 afleveringen)

4 Mathieu Terryn (6 afleveringen)

5 Philippe Geubels (5 afleveringen)

Door Wout Desmytere