Apple cancelt last minute de lancering van haar eerste film

Foto: AP

Apple zou donderdagavond haar eerste film The Banker lanceren op het AFI Festival in Hollywood, maar cancelde dat op het laatste moment. De techgigant heeft “enkele bezorgdheden” over de film en wil die eerst beter bekijken.

The Banker zou Apple’s eerste film moeten worden nadat de gigant eerder deze maand haar nieuwe streamingdienst Apple+ lanceerde. Maar dat blijkt nu niet door te gaan. “We kochten The Banker eerder dit jaar omdat we geraakt werden door het vermakelijke en leerrijke verhaal over sociale verandering en financiële geletterdheid. Vorige week kwamen enkele bezorgdheden over de film ons ter oren. Wij, samen met de filmmakers, hebben tijd nodig om dit beter te bekijken en over de volgende stappen te beslissen. Daarom zal The Banker niet in première gaan op het AFI Festival”, stond in een statement van Apple.

Meer details over die bezorgdheden zijn er voorlopig niet. Volgens Deadline zou de beslissing om de film te cancelen er komen omdat er mogelijk beschadigende aantijgingen zijn tegen een van de onderwerpen van de film.

The Banker is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over twee zwarte ondernemers die een fortuin konden verzamelen door te doen alsof hun bedrijf gerund werd door een blanke man. Bij de cast horen topacteurs zoals Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult en Anthony Mackie, bekend van Marvel.

Door sgg