Haacht wil niet weten van vraag Live Nation voor 7 festivaldagen in 2020 in Werchter

© DBA

Live Nation heeft aan de betrokken gemeentebesturen de vraag gesteld om in 2020 zeven festivaldagen te mogen organiseren op de festivalweide van Rock Werchter. Dat meldt Tom Van der Auwera (Open VLD), als schepen in Haacht bevoegd voor evenementen, woensdag op ROBtv. Haacht wil zich volgens van der Auwera echter houden aan het afgesproken maximale aantal van zes dagen.

Eerder raakte al bekend dat Live Nation op zaterdag 20 juni Werchter Boutique wil laten plaatsvinden met Taylor Swift als headliner en op zondag 19 juli Werchter Boutique Pop-Up met Billie Eilish als top of the bill. Rock Werchter staat gepland van 2 tot en met 5 juli. Volgens Van der Auwera heeft Live Nation nu ook de vraag gesteld om TW Classic op zondag 21 juni te mogen organiseren op de festivalweide van Werchter, daags dus na de eerste Werchter Boutique.

“Omwille van de draagkracht van de omgeving is zes festivaldagen voor ons echter het maximum. De omwonenden kunnen het immers niet blijven slikken dat er kort na mekaar zoveel festivaldagen plaatsvinden. Daarnaast brengt zo’n festival ook voor ons organisatorisch heel wat mee. Een festivaldag te veel impliceert dus dat er een moet wegvallen of op een andere locatie georganiseerd moet worden”, aldus de Haachtse schepen Tom Van der Auwera.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten