De kerstboom omver lopen? Niet met het trucje van deze mama

De kerstboom binnenkort in huis halen, maar bang dat je kinderen of huisdieren onopzettelijk ornamenten - of de hele boom - doen vallen? Dan is dit trucje van deze moeder misschien wel het proberen waard. En je moet zelfs niet eens uitgevallen naalden opruimen...

De kerstboom omver lopen? Niet met het trucje van deze mama
Foto: Facebook

“De ideale kerstboom voor wie kleuters in huis heeft”, schreef de moeder op haar Facebookpagina. Hoe die eruitziet? De ‘boom’ is gemaakt met drie houten latjes, die in de vorm van een driehoek in de muur zijn genageld. In de tweede fase bond de moeder een slinger valse dennennaalden tussen de latjes. Later hing ze er lichtjes in.

Haar berichtje werd snel opgepikt door DIY-pagina Hinch Army House Decoration Inspiration and Tips. Het behaalde meer dan 3.500 likes en werd meer dan 114.000 keer gedeeld. “Dit is niet alleen een fantastisch idee voor mensen met onstuimige kinderen of dieren in huis, maar ook voor mensen die niet veel plaats ter beschikking hebben”, schreef een andere overtuigde vrouw. Tip: ‘installeer’ het kunstwerkje in de buurt van een stopcontact en hang iets hoger indien je veel pakjes onder de boom voorziet.

Het is niet de eerste keer dat een creatieve mama een alternatieve kerstboom maakt. Vorig jaar kwam de Australische Jessie Roberts op het idee om iets moois te maken van de vuile was, die ze maar niet gewassen kreeg. Ze zette de wasmand in een hoek, stapelde de vuile kleding hoog op in een punt en plaatste een ster op de top. “Deze boom is gratis. Ik doe de was na Kerstmis wel, schreef ze er toen bij.”

 

 

Door vwh