Ploegmaat Peter Sagan trok naar Ethiopië voor het goede doel

Voor het merendeel van het peloton zit de vakantie er bijna op. Zo ook voor Maximilian Schachmann. De Duitser van Bora Hansgrohe sloot zijn ’rustperiode’ af met een bezoek aan Ethiopische kinderen. Via de organisatie ‘Right to Play’ probeert hij kinderen te stimuleren via sport en spel met als doel hun persoonlijkheid verder te ontwikkelen.

Vrij vertaald: kinderen die vaak en onder goede omstandigheden kunnen spelen, zullen zich ook sterker opstellen. Right to Play trekt hiervoor vaak naar conflictgebieden in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, stuk voor stuk gebieden waar kinderen minder mogelijkheden tot spelen hebben en zich bijgevolg minder assertief ontwikkelen.

Schachmann trok als ambassadeur naar een project in Ethiopië. De renner - dit jaar nog derde in Luik-Bastenaken-Luik - was danig onder de indruk van zijn ontmoetingen op het Afrikaanse continent. “Ik heb twee onwaarschijnlijke dagen achter de rug in Ethiopië. Het is schitterend om met eigen ogen de impact van hun programma te ervaren. De kracht van sport en spel, zowel binnen als buiten het klaslokaal, is geweldig groot.”

Right to Play is een non-profit-organisatie in het leven geroepen door Johan Olav Koss, de Noorse meervoudige olympische kampioen. De organisatie heette aanvankelijk Olympic Aid maar veranderde in 2000 naar Right to Play. De hoofdzetel is gevestigd in het Canadese Toronto maar er zijn ook nationale kantoren in Duitsland, Noorwegen, Nederland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Door Guy Van Den Langenbergh
AANGERADEN