Internet vergaapt zich aan ‘Baby Yoda’, maar wie met kerst een knuffel of poppetje wil kopen is eraan voor de moeite

Foto: Screenshot Lucasfilm

Het internet is momenteel los aan het gaan op een personage uit de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian.Het is strikt gezien een spoiler, maar tenzij u onder een steen zonder wifi leeft, hebt u vast niet naast het fenomeen van ‘Baby Yoda’ kunnen kijken. Nu is bekendgeraakt dat er geen merchandising beschikbaar zal zijn voor de feestdagen. En met een goeie reden.

Het is een zet die commercieel twijfelachtig lijkt, maar het schattigste figuurtje uit het Star Wars-universum sinds a long long time ago zal niet in knuffelvorm onder de kerstboom liggen. Bedenker en regisseur Jon Favreau heeft daar een hele goeie reden voor.

“Sommige personages zijn niet te zien in promotiemateriaal”, zegt Favreau aan Entertainment Tonight. “Ik moet Disney en Lucasfilm bedanken dat ze me hierin gevolgd zijn, want dat is dé manier bij uitstek waarop the cat out of the bag (hij doelt hiermee op spoilers of lekken, nvdr.) raakt, via merchandising en speelgoedcatalogussen.”

Disney, Lucasfilm en Favreau hebben er alles aan gedaan om zulke belangrijke plot-elementen, zoals de introductie van personages à la ‘Baby Yoda’, verborgen te houden. “We wilden er echt voor zorgen dat je die dingen zelf kon ontdekken, opdat iedere keer je een aflevering bekijkt, je nieuwe twists en geheimen voorgeschoteld krijgt.” Nog volgens Favreau staan ons nog minstens twee van die geheimen en/of plottwists te wachten.

Los daarvan is de ‘Baby Yoda’ out of the bag en het internet smult. Wie nu al huilt om het gebrek aan ‘Baby Yoda’-knuffels onder de boom: hierzo enkele memes en tweets om uw tranen mee op te drogen. Of net niet.

Three faces of the baby [Spoiler] from r/TheMandalorianTV

Door adm
Meest recent