Brrr …. Deze dappere kinderen planten vijfhonderd (!) bomen in vrieskou

Gent -

Duizend bomen moeten er geplant worden op een oude paardenwei in de Assels in Drongen. Natuurpunt wil het stuk grond omtoveren tot een echt paradijs voor vogels en insecten. De helft van het werk werd gisteren geklaard door een ijverige bende schoolkinderen. En koud dat het was…

Ondanks de ijzige kou werd er gisterenochtend in de Assels stevig geplant. Ruim honderd kinderen van basisschool Klaverdries en De Mijlpaal staken er niet minder dan vijfhonderd bomen in de grond. Het gaat om een bonte verzameling bomen: meidoorn, spork, lijsterbes, kardinaalsmuts en Gelderse roos. “Het was bibberen”, zegt initiatiefnemer Ward Stulens van Natuurpunt. “Maar de kinderen hebben stevig doorgewerkt. Achteraf werden ze getrakteerd op chocolademelk en koekjes.”

De bomen werden geplant op een paardenwei in het natuurgebied. Natuurpunt, die het stuk grond huurt van de Oude Abdij, wil zo meer leven in de brouwerij brengen. “Op termijn worden de bomen een geschikte plek voor zangvogels, kleine zoogdieren en insecten om voedsel te vinden en te schuilen”, zegt Stulens. Zondag, op de Dag van de Natuur gaat het planten verder: dan worden nog eens vijfhonderd bomen geplant door sympathisanten.

Door tsa
AANGERADEN
Meest recent