Beschuldigden verdienden aardig met prostitutie

Davy V.V. en Stephanie J. prostitueerden zich beiden. Foto: atb

Dilbeek -

Stephanie J. en Davy V.V., die voor het hof van assisen beschuldigd worden van moord op Stéphane Geens, hadden beiden een meer dan aardige bijverdienste uit prostitutie.

De vierde dag van het proces in Leuven werd donderdag gereserveerd voor moraliteitsgetuigen over de daders. Prostitutie, geldzorgen en drugs waren terugkerende thema’s. De beschuldigden verwierven inkomsten uit de prostitutie.

J. ontving mannen en vrouwen. V.V. hield het meestal bij mannen. Samen ontvingen ze ook koppels, maar zonder betaling omdat het paste in hun eigen seksleven.

Ze deden het niet alleen om geld te verdienen, maar ook als hobby. Sommige klanten van V.V. moesten niet betalen. Vlak nadat V.V. zijn baas door het hoofd had geschoten, bracht hij tot tweemaal toe een bezoek aan een bordeel in Ninove. Hij dronk er Bacardi en had seks met een prostituee.

J. rolde al op erg jonge leeftijd in de prostitutie. “Ik ben alleen gaan wonen toen ik 18 jaar was. Ik kreeg een sociale woning, maar kon die niet betalen. Zo ben ik in de raamprostitutie in het Glazen Straatje in Gent beland”, zei de beschuldigde.

Op een eroticabeurs in Gent ontmoette de jonge vrouw V.V. Zij wees hem de weg naar de prostitutie.

“Ik had eerder al op televisie advertenties gezien waarin personen geld aanboden voor seksuele diensten”, stelde V.V.

“Via Stephanie zag ik hoe gemakkelijk je geld kon verdienen met jezelf te prostitueren. Zo konden we sneller uit onze financieel belabberde situatie geraken en hopelijk een eigen stekje verwerven. De verdiensten schommelden. Het gros van de klanten betaalde 50 tot 70 euro, maar directeurs betaalden meer. Maandelijks verdiende ik daarmee 1.500 tot 2.000 euro”, luidde het.

Geen goede vader

Maar blijkbaar waren die centen niet voldoende om zijn kosten te betalen. Dat getuigde zijn ex, met wie hij twee kinderen heeft. “Er staat nog 24.000 euro onderhoudsgeld open. Schoolkosten heeft hij nooit betaald, hij zat altijd in schulden. Ik kan hem echt niet omschrijven als een goede vader.”

Vrijdag zijn er geen debatten. De zaak wordt komende maandag voortgezet.

Door atb blg
AANGERADEN