Antwerp-spelmaker Refaelov geniet weer na moeilijke periode: “Wat mijn gezin is overkomen, wens ik niemand toe”

Foto: BELGA

Terug van weggeweest: Lior Refaelov. De 33-jarige spelmaker zat vier matchen op de bank, maar mocht nog eens starten bij Antwerp en deed het prima. Hij bedankte ook met een penaltygoal. Na de match verklaarde hij dat hij na een inbraak bij hem thuis door een lastige periode was gegaan. “Wat er mijn gezin is overkomen, wens ik niemand toe. Beetje bij beetje bekomen we ervan.”

Het bankzittersstatuut van Refaelov leidde tot veel speculatie. Maar donderdagavond startte hij wel tegen AA Gent en hij scoorde zelfs. Na de 3-2-zege lichtte hij een tip van de sluier op. “Er is nooit een echt sportief probleem geweest, ik heb vooral een lastige periode achter de rug op privévlak. Wat er mijn gezin is overkomen (er werd een tijdje terug ingebroken in hun huis, nvdr.), wens ik niemand toe. Beetje bij beetje bekomen we ervan. Ik ben blij dat de club het de voorbije weken binnenskamers heeft gehouden en dat ik nu terug op het veld sta en weer kan genieten.”

Tevreden over de match

Over die match was Refaelov tevreden. “Het was een lastige match vandaag, maar we deden het voor rust indrukwekkend, we zetten Gent echt goed vast. Na de snelle 3-1 na rust, wilde de coach dat we doorgingen, maar kropen we automatisch een beetje achteruit om dat resultaat vast te houden. Dankzij onze fighting spirit is dat gelukkig gelukt. Die spirit was vorig seizoen onze grote kracht, en beetje bij beetje komt die terug. Al met al blik ik positief terug op onze heenronde, want we staan toch (gedeeld, nvdr.) derde. We hebben stomme punten laten liggen, maar met deze 6 op 6 tegen de beste twee ploegen van het land tonen we toch onze ambitie.”

LEES OOK (N+). ONZE PUNTEN. Twee absolute uitblinkers bij Antwerp, middelmaat troef bij Gent

Bekijk hier het matchverslag van Antwerp - KAA Gent:

Samenvatting Antwerp-Gent. Video: Pro League

Door (dvd)
AANGERADEN