Ontslagen Pochettino nam met emotionele boodschap op tactisch bord afscheid van Tottenham-spelers

Foto: Twitter

Mauricio Pochettino werd dinsdag na vijf jaar ontslagen bij Tottenham en amper een dag laterwerd José Mourinho al voorgesteld als nieuwe coach. Het is dus allemaal erg snel gegaan bij de Spurs, zo snel zelfs dat Pochettino de tijd niet kreeg om afscheid te nemen van zijn spelers. Hij schreef dan maar een (emotionele) boodschap op het tactisch bord in de kleedkamer.

LEES OOK. Onze man was op de presentatie van José Mourinho bij Tottenham: een dag vol verbazing, dure kussens en … bescheidenheid

Na vijf jaar werd Mauricio Pochettino dinsdagavond ontslagen door voorzitter Daniel Levy, Jose Mourinho zou hem de volgende ochtend al vervangen en dus kreeg de Argentijn geen tijd om deftig afscheid te nemen van zijn spelers, met wie hij tijdens de opmars van de club toch een hechte band had opgebouwd. Om hen te bedanken schreef de coach dan maar een emotionele boodschap op het tactisch bord in de kleedkamer.

Op Twitter onthulde zijn assistent Jesus Perez nu wat daar op stond: “Hartelijk dank aan jullie allemaal! We kunnen geen vaarwel zeggen... jullie zullen voor altijd in ons hart zijn”, met daaronder zijn handtekening.

Pochettino verliet de club na drie teleurstellende maanden, waarin hij het tij niet kon keren met een veertiende plaats in de stand tot gevolg. Vorig seizoen leidde hij Tottenham nog naar de Champions League-finale, maar de relatie met zijn spelers zou verslechterd zijn dit seizoen. Toch loofden enkele spelers hem na het ontslag op Twitter: “We hebben de afgelopen 5 en een half jaar een aantal geweldige momenten gehad die ik nooit zal vergeten. Je was mijn manager maar ook mijn vriend en ik dank je voor die relatie. Veel succes met je volgende hoofdstuk!”, liet Harry Kane optekenen.

Zelfs Mourinho bracht donderdag in zijn eerste persconferentie als Tottenham-baas hulde aan Pochettino, door te stellen dat de 47-jarige Argentijn altijd welkom was op de club. “Ik moet hem feliciteren met het werk dat hij heeft gedaan, deze club zal altijd zijn thuis zijn. Hij kan komen wanneer hij wil, de deur staat altijd voor hem open. Uit mijn eigen ervaring weet ik echter dat hij wel weer een geweldige club zal vinden.”

Aan belangstelling alvast geen gebrek: Pochettino wordt meteen geciteerd bij topclubs als Bayern München en Real Madrid en in Engeland wordt hij zelfs gelinkt aan Arsenal en Manchester United.

LEES OOK. Onze Chef Voetbal ziet dat ‘The Special One’ een grote uitdaging wacht: “José Mourinho moet zichzelf heruitvinden”

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN
Meest recent