Eén miljard dollar verdiend, 42 jaar oud en toch...Bokslegende stuurt serieuze hint de wereld in over terugkeer

Foto: REUTERS

Stapt Floyd Mayweather Jr volgend jaar opnieuw de ring in? Het 42-jarige boksicoon liet via Instagram weten in 2020 uit pensioen terug te keren, vergezeld van een foto met een afgetraind lichaam. Gaat hij opnieuw boksen? Zo ja, tegen wie?

De aankondiging komt als een verrassing aangezien Mayweather pas enkele dagen geleden aan Amerikaanse media liet weten nooit nog te zullen boksen. “Mijn gezondheid is mijn rijkdom”, verwees Mayweather naar de kwalijke reputatie van zijn sport. “Het boksen is een heel brutale sport. De laatste jaren lieten heel wat vechters het leven in de ring. Je moet dus weten wanneer het tijd is om te stoppen. Ik mag terugblikken op een fantastische carrière.”

Eén miljard dollar verdiend, 42 jaar oud en toch...Bokslegende stuurt serieuze hint de wereld in over terugkeer
Is het geld op? Foto: Facebook

De geruchtenmolen draait intussen weer op volle toeren. Ook al omdat de bokser tijdens een basketbalwedstrijd van de Boston Celtics werd opgemerkt aan de zijde van Dana White, voorzitter en eigenaar van UFC, de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld.

“Dana White en ik slaan opnieuw de handen in elkaar om de wereld een nieuw spectaculair evenement te schenken in 2020”, lichtte Mayweather al een beetje een tipje van de sluier, gevolgd door enkele relevante hashtags.

Eén miljard dollar verdiend, 42 jaar oud en toch...Bokslegende stuurt serieuze hint de wereld in over terugkeer

De nu 42-jarige Mayweather bokste bijna twee jaar geleden zijn laatste wedstrijd nadat hij eerder al zijn pensioen had aangekondigd. Maar tegen een gage van 240 miljoen euro en een partijtje boksen tegen kooivechtlegende Conor McGregor kon ook Moneyweather, koosnaampje Money, niet neen zeggen. Pretty Boy, een andere bijnaam voor Mayweather, won trouwens van de Ierse brulboei, tegelijk de vijftigste profzege voor Mayweather.

Geruchten van een 51ste profkamp doken al enige tijd op. Manny Pacquiao en Canelo Alvarez zouden op een ‘rematch’ azen maar ook geruchten richting China passeerden al de revue. Voor het geld hoeft Mayweather het vermoedelijk niet te doen. De Amerikaan bokste in zijn hele carrière meer dan een miljard dollar bij elkaar, dollars waar hij trouwens graag mee uitpakt.

Door Guy Van Den Langenbergh
  • AANGERADEN