Arrestatiefoto toont Hilde Van Acker na 23 jaar op de vlucht

Hilde Van Acker en Jean-Claude LaCote na hun arrestatie. Foto: Gendarmerie Nationale de Côte d’Ivoire

De Haan -

De Ivoriaanse gendarmerie heeft een foto verspreid van Hilde Van Acker en haar ex-man Jean-Claude LaCote na hun arrestatie woensdagavond en -nacht. Van Acker was de enige Belgische vrouw op de ‘most wanted’-lijst van Europol, na de moord op een Britse zakenman in De Haan in 1996.

Van Acker en LaCote vermoordden op 23 mei 1996 de Britse zakenman Marcus Mitchell, nadat die had ontdekt dat hij bedrogen werd door oplichter LaCote. Het koppel werd daarop gearresteerd, maar sloeg op de vlucht terwijl ze voorwaardelijk vrij waren. Tijdens het assisenproces over de moord in 2011 werden ze allebei bij verstek veroordeeld tot levenslang.

LEES OOK. Het brave scoutsmeisje dat de meest gezochte moordenares van het land werd: hoe Hilde Van Acker (56) ontspoorde (+)

Van Acker en LaCote werden woensdagavond - en nacht gearresteerd in de Ivoriaanse stad Abidjan. De Ivoriaanse gendarmerie heeft nu meer informatie verspreid over die arrestatie. “Ze hadden hun identiteit veranderd om onopgemerkt te blijven. Jean-Claude LaCote werd Stephane Daniel LaCote en Hilde Van Acker werd Marlene Vacker”, staat te lezen bij een foto van het koppel na hun arrestatie.

LEES OOK. Ontsnapt na levenslang voor moord en daarna nergens meer te vinden: hoe ‘duivelskoppel’ 23 jaar lang ongrijpbaar kon blijven (+)

Het Brugse parket liet donderdag al weten dat het de uitlevering van zowel Van Acker als LaCote zal vragen. De twee kunnen nog wel verzet aantekenen tegen hun veroordeling. In dat geval komt er een nieuw assisenproces.

LEES OOK. Ultiem pensioencadeau: de commissaris die niet wilde stoppen voordat Belgisch ‘Most Wanted’-koppel weer vastzat (+)

Arrestatiefoto toont Hilde Van Acker na 23 jaar op de vlucht
LaCote en Van Acker voor ze op de vlucht sloegen in 1996. Foto: rr

Door jvh
AANGERADEN