Winkeldief vlucht weg maar wordt opgepakt in Antwerpse binnenstad

Archiefbeeld. Foto: BELGAIMAGE

Antwerpen -

Een man van 33 is donderdag gearresteerd in de Antwerpse binnenstad nadat hij was betrapt bij een winkeldiefstal. Hij had jassen, broeken en sokken gestolen in verschillende winkel op de Meir.

Medewerkers van een kledingzaak op de Meir verwittigden donderdagnamiddag de politie omdat ze een winkeldief hadden betrapt. De verdachte zette het op een lopen, maar een winkelbediende zette de achtervolging in terwijl de politie werd verwittigd. Verschillende interventieploegen werden aangestuurd voor nazicht.

Aanvankelijk kon de man ontkomen, maar een ploeg van het Orida-fietsteam kon hem staande houden in het Begijnhof. “De man had twee jassen met etiket over de arm en bleek nog twee andere jassen, twee broeken en twee paar sokken te dragen. Hij had ook zijn rugzak in de winkel achtergelaten, daar werden nog sokken en boxershorten in gevonden uit verschillende winkels op de Meir”, zegt de Antwerpse politie.

Aanvankelijk weigerde de verdachte zich te identificeren, zo klinkt het. “In het kantoor in de Noorderlaan kon zijn identiteit uiteindelijk achterhaald worden. De 33-jarige man bleek nog niet gekend voor gelijkaardige feiten.”

Door dvd
AANGERADEN