Boete voor gsm-gebruik voor elf Gentse fietsers

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: rr

Gent -

In Gent hebben donderdagavond elf fietsers een boete van 116 euro gekregen voor het gebruik van de gsm op de fiets. Dat meldt de Gentse lokale politie, die in de studentenbuurt een grote controle-actie hield. Van de 3.500 gecontroleerde fietsen bleken er ook 195 niet of onvoldoende zichtbaar.

De lokale politie controleert tijdens de herfst en winter regelmatig op fietsverlichting. Op 3 oktober werd een grote sensibiliserende fietscontrole gehouden, waarbij nog geen boetes worden opgelegd. Donderdagavond werd er opnieuw gecontroleerd op het Sint-Pietersplein en in de studentenbuurt, en werden wel onmiddellijke inningen uitgeschreven.

In totaal werden 3.500 fietsen gecontroleerd. Daarvan bleken er 195 niet of onvoldoende zichtbaar en de bestuurders kregen een boete van 58 euro. Er waren ook 11 onmiddellijke inningen van 116 euro wegens gsm-gebruik, twee voor niet werkende remmen, één voor handenvrij rijden, één voor het negeren van een verkeersbord en één voor een fietser die het rood licht negeerde.

“We hameren op het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer tijdens de donkerste maanden van het jaar. De verplichte technische uitrusting van de fiets, met verlichting vooraan en achteraan, en reflectoren, doet je alvast oplichten in het verkeer. Je kan zelf nog een extra steentje bijdragen door bijvoorbeeld een fluo hesje te dragen, of een regenjas met reflecterende strips, een reflecterend hesje of reflecterende accessoires aan armen of benen”, zegt de lokale politie.

Door jvh
AANGERADEN