Zie jij wat er aan de hand is met deze trend op Instagram?

Foto: Shutterstock

In de wereld van beautybloggers op Instagram ontstaan er vaak trends. De laatste in die categorie is van de griezelige soort: dames fotoshoppen hun vingerkootjes weg om egale vingers te krijgen, die uiteindelijk meer op smalle worstjes lijken.

Vingerkootjes? Ze zijn praktisch en heel normaal, want ze maken ons in staat om onze vingers te plooien en te werken, eten en hobby’s zoals pianospelen te beoefenen. Maar als je een beautyblogger bent en nagellak of andere nail art wil delen met je volgers, dan blijken diezelfde kootjes soms een last…

Tussen de foto’s van handen met ringen en opvallende manicures, duiken steeds meer extreem gladde vingers op om de handen eleganter te doen ogen. Dames wissen de natuurlijke plooitjes huid aan de vingerkootjes digitaal uit en tonen vingers zonder structuur, die met een klein beetje verbeelding op mini hotdogs lijken.

“Een verontrustende en bizarre trend”, zegt Sara Tasker, Instagram experte en schrijfster van ‘Hashtag Authentic: Finding Creativity and Building a Community on Instagram’ aan de Britse krant Metro. “Dit is anatomisch gezien gewoon niet mogelijk.”

Door vwh