Jongeman zonder geldig rijbewijs botst met BMW van vader : “Hij is wat te snel geweest”

De politierechter doet in december uitspraak. Foto: if

Dilbeek -

Een jonge chauffeur riskeert een zware straf voor het rijden zonder rijbewijs én het plegen van vluchtmisdrijf.

Vader en zoon stonden samen voor politierechter. In oktober vorig jaar botste de zoon in Dilbeek met de BMW van zijn vader tegen een paal. Een geldig rijbewijs had hij niet. De vader stond terecht voor het toevertrouwen van een wagen aan iemand zonder rijbewijs.

“Hij was al geslaagd in zijn theoretisch rijexamen, maar een rijbewijs had hij nog niet. Hij is wat te snel geweest”, legde de advocaat uit. Het vluchtmisdrijf werd wel betwist.

“Het ongeval heeft zich voorgedaan om 12.11 uur ’s middags. Mijn cliënt was op weg naar zijn grootmoeder om er te gaan eten. Na het ongeval is er contact geweest met de BMW-garage, en in het contract is zo voorzien dat bij een ongeval meteen een takelwagen én de politie wordt opgebeld. Dat is ook zo gebeurd. Om 13.11 uur is de politie ter plaatse gekomen. De zoon was er op dat moment niet meer, want zijn vader heeft hem iets na 13 uur laten vertrekken.”

Volgens de politierechter werden de zaken iets te rooskleurig voorgesteld. “De vader heeft aan de verzekeringsmaatschappij verklaard dat hij reed en niet zijn zoon. Het gaat om een valse aangifte. De vader had zijn zoon ook helemaal niet mogen laten rijden”, stelde de rechter.

De procureur wees erop dat de politie niet de nodige vaststellingen heeft kunnen doen. “Er moest kunnen worden nagegaan of hij wel een rijbewijs had. Een geldig rijbewijs had hij niet en in dat geval komt de verzekering niet tussen.”

Door ssj