Wanty-Gobert trekt neoprofs Jasper De Plus en Alexander Evans aan

Bron © BELGA

Jasper De Plus. Foto: VDB

Wanty Gobert-Tormans neemt de komende twee jaar twee jonge neoprofs onder zijn hoede. De Belg Jasper De Plus komt over van Home Solution-Soenens, terwijl de Australiër Alexander Evans de overstap van het continentale team SEG Racing Academy maakt.

Jasper De Plus, de jongere broer van Jumbo-Visma-renner Laurens De Plus, sloot zijn laatste seizoen bij de beloften af met een overwinning in de Chrono des Nations. Eerder spreidde de 22-jarige Oost-Vlaming zijn tijdrijderscapaciteiten al ten toon met een zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

De eveneens 22-jarige Alexander Evans toonde in zijn eerste seizoen op Europese bodem zijn klimmersbenen in de Alpen en in de Pyreneeën. Onder hoede van de nationale Australische ploeg won hij een zware rit in de Ronde van de Toekomst voor beloften op de top van Méribel, nadat hij enkele weken eerder tweede werd op de top van La Planche des Belles Filles in de tweede rit in de Ronde van de Alsace. De Australiër maakte slechts anderhalf jaar geleden de overstap van triatlon naar wielrennen.

AANGERADEN
Meest recent