Berucht op 15 en 17 jaar: uitverkochte en live uitgezonden wedstrijden van zonen NBA-legendes zorgen voor hype

Van links naar rechts: ‘Bronny’ James, Zaire Wade, Dwyane Wade en LeBron James.

De basketbalwereld is gewaarschuwd. Donderdagnacht maakte LeBron James Junior, beter bekend als Bronny James, zijn debuut voor het middelbare schoolteam van Sierra Canyon. De 15-jarige zoon van de meest bekende NBA-ster ter wereld deed dat aan de zijde van Zaire Wade, de 17-jarige zoon van de intussen gestopte Dwyane Wade. Voor 1.600 toeschouwers én live op ESPN verpletterden de twee de tegenstand. Het werd 91-44.

LeBron James en Dwyane Wade maakten ooit samen de NBA onveilig met de Miami Heat. Beide heren bereikten tussen 2011 en 2014 vier opeenvolgende finales en wonnen er twee. ‘The King’ probeert zijn vierde titel te winnen in dienst van de LA Lakers, terwijl Wade aan het einde van het vorige seizoen zijn basketschoenen aan de haak hing.

Intussen is de opvolging echter verzekerd. Bronny James wordt door de ‘basketball scene’ in de VS al langer gevolgd dan vandaag. Er werden door sites als Ballislife al video’s gepost van de oudste zoon van LeBron toen die nog maar net de 10 jaar gepasseerd was. Zaire Wade is twee jaar ouder en bleef iets langer onder de radar dan zijn vriend, maar ook van hem doken de voorbije jaren steeds meer highlights op.

LEES OOK. Als ‘Bronny’ speelt, is LeBron James ook gewoon een enthousiaste papa (die wel graag dunkt)

Toen de tieners besloten om samen voor Sierra Canyon te gaan spelen, schoten ze bij ESPN snel in actie. Ze betaalden een onbekend bedrag aan de school om vijftien wedstrijden te mogen uitzenden. Naast James en Wade spelen namelijk ook talenten als Zaire Williams, BJ Boston en Amari Bailey voor de school uit Los Angeles.

Daardoor zijn James en Wade dit seizoen zelfs vaker live op ESPN te zien dan sommige NBA-teams. Onder andere Washington Wizards-speler Isaiah Thomas reageerde daarop via Twitter:

Donderdagnacht was het dan zover. James en Wade speelden voor het eerst een officiële wedstrijd samen, en het werd meteen een klinkende zege. Liefst 1.600 toeschouwers zagen hoe Sierra Canyon met 91-44 won van Montgomery. Bronny scoorde tien punten, Wade gooide er zes binnen.

Op een bepaald moment knalde James zelfs een driepunter binnen op aangeven van Wade.

Twintig jaar geleden zond ESPN ook een wedstrijd uit van het middelbare schoolteam van LeBron James, St. Vincent-St. Mary’s. Die won ‘The King’ toen met 76-40.

LEES OOK. LeBron James maakt zich kwaad over ranking oudste zoon, maar is apetrots op prestaties van zijn jongste (11)

Bronny James heeft dus nog een lange weg te gaan, net als Zaire Wade. Samen waren beide NBA-sterren goed voor zes titels. De genen hebben ze alvast mee...

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN