Lukaku doet beter dan Ronaldo, Ibrahimovic en Eto’o

Tien stuks. In amper dertien wedstrijden. Romelu Lukaku heeft met een doelpunt tegen Torino weer een beetje geschiedenis bij Inter geschreven.

Lukaku doet beter dan Ronaldo, Ibrahimovic en Eto’o

Tien stuks. In amper dertien wedstrijden. Romelu Lukaku heeft met een doelpunt tegen Torino weer een beetje geschiedenis bij Inter geschreven.

Ei zo maakte hij er twee tegen Torino. Nadat hij aan Brozovic duidelijk maakte waar hij de bal wilde, stevende Lukaku op doel af en werkte hij af met rechts. Even later volgde een bijna identieke fase - het gesticuleren van Lukaku, de diagonale pass - maar onze nationale topschutter schoof weg en plaatste de bal met zijn linker net naast. Niet dat hij daar wakker van hoefd ete liggen. De zege tegen Torino was binnen en Lukaku heeft een record vast. Met zijn tien goals in dertien wedstrijden -waarvan drie strafschoppen - is Lukaku de meest productieve debutant bij de nerazzurri sinds de Hongaar Istvan Nyers, 70 jaar geleden. Noch Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, noch Christian Vieri of Samuel Eto’o startten ooit zo verschroeiend bij Inter. “Met Lukaku en Lautaro Martinez hebben we een duo dat nog groeit. We hebben het over een spits van 22 en van 26 jaar en dus een potentieel duo voor een zevental jaar.”

 BELGAIMAGE

Alleen Ciro Immobile scoorde dit seizoen al vaker in de Serie A. Lukaku liet in een interview met Corriere Dello Sport evenwel weten dat de topschutterstitel niet zijn prioriteit is. ”Het zou mooi zijn om topschutter te worden, maar ik ben niet het type dat daar focust op individuele prijzen. Ik wil Inter terugbetalen voor het vertrouwen.”

Inter blijft zo naast Juve aan de leiding. “De titel? Laten we daar over zwijgen. Velen denken dat ze Juve kunnen kloppen maar niemand slaagde daar de jongste acht jaar in.” Nooit zat hij zo vroeg in het seizoen aan dubbele cijfers maar elk jaar had hij wel langere periodes van droogte, van zeven, acht wedstrijden zonder doelpunt. Voor Lukaku wordt de uitdaging door te gaan op zijn elan.

AANGERADEN