Abonnee worden? Kies je leesformule

25/11/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Voetballers staken wedstrijd na racistische spreekkoren

De voetbalwedstrijd in derde provinciale B tussen FC Smetlede en FCE Moortsele is zondag vroegtijdig gestopt omdat het thuispubliek racistische opmerkingen maakte tegen een speler van Turkse origine van FCE Moortsele.

De speler in kwestie,  Attilay Emeksiz, was de opmerkingen van de supporters – FC Taliban en dergelijke – tien minuten voor het einde van de match zo beu, dat hij naar de kleedkamer stapte. De scheidsrechter besliste daarop om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen, vanwege de racistische spreekkoren.

Nico Gevaert, een van de verantwoordelijken van FCE Moortsele, meldde het incident zondagavond op zijn Facebookpagina. “Onze speler Emeksiz was compleet onder de indruk van de ontoelaatbare uitspattingen van het publiek en kon niet meer verder. Onze ploeg besliste de speler te ondersteunen en weigerde de wedstrijd uit te spelen.”

FCE Moorstele roept de Belgische voetbalbond op om heel duidelijk te reageren. “Uitgerekend de afgelopen week hebben de Pro League, UEFA en FIFA een oproep gelanceerd tot nultolerantie voor racisme op en naast het voetbalveld. Het is nu hoog tijd om de daad bij het woord te voegen en dit in de sterkst mogelijke bewoordingen te veroordelen”, schrijft Gevaert op Facebook.

Bij FC Smetlede was gisteravond niemand bereikbaar voor commentaar. (frp)

AANGERADEN
Meest recent