LVMH telt meer dan 14 miljard euro neer voor bekende juwelier Tiffany & Co

© Shutterstock

Het Franse luxeconcern LVMH, in handen van de Franse miljardair Bernard Arnault, neemt de Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co over voor meer dan 16 miljard dollar of 14 miljard euro. Het gaat om de grootste overname ooit in de luxegoederensector.

LVMH, bekend van onder meer de merken Louis Vuitton en Dior, is bereid 135 dollar per aandeel te betalen voor de bekende Amerikaanse juweliersketen, zo blijkt uit een mededeling van beide bedrijven.

Met de overname van Tiffany & Co wordt LVMH ook een belangrijke speler in de juwelensector. Het Franse concent staat erg sterk in onder meer mode, cosmetica en dranken, maar is minder prominent aanwezig in juwelen. Door de overname wordt LVMH marktleider in de wereldwijde juwelensector, en breidt het ook uit op de Amerikaanse markt.

De Amerikaanse juweliersketen werd opgericht in 1837, toen Charles Lewis Tiffany een winkel opende in downtown Manhattan. Vandaag telt de keten wereldwijd meer dan 300 winkels. Het merk is gekend door zijn iconische lichtblauwe doosjes en de klassieker Breakfast at Tiffany’s.

Aangeboden door onze partners

Lees ook