Actieve storing in aantocht

Bron © BELGA

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Een zwakke storing, verbonden aan de depressiekern ten westen van Ierland, bereikt via het westen en het zuidwesten ons land. Maandagnamiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Hier en daar kan er wat lichte neerslag vallen, maar het blijft overwegend droog.

Naar de avond toe bereikt een zwakke regenzone het westen en het zuidwesten van ons land. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in de Kempen. Er waait een matige of over het oosten soms nog een zwakke zuidzuidoostenwind, zegt het KMI.

Maandagavond en -nacht krijgen we veel wolken met enkele perioden van regen of een paar buitjes. In de Ardennen belemmeren lage wolken het zicht. De minima schommelen van 4 graden in de Hoge Venen tot 9 graden over het westen. De wind is matig uit zuid tot zuidoost, ruimend naar zuidzuidwest.

In de loop van dinsdag bepaalt een volgende maar vrij zwakke regenzone het weer. Dinsdagnacht bereikt een actieve storing onze regio vanuit Frankrijk. Dinsdag is het eerst meestal droog, later overdag valt er soms lichte neerslag vanaf het westen bij maxima van 7 tot 12 graden.

Woensdag en donderdag zijn er perioden van regen of buien. Er staat veel wind. Het is nog steeds vrij zacht met maxima van 10 tot 12 graden. Vrijdag is het minder zacht, maar overwegend droog. Tijdens het weekend wordt het koud met in vele streken nachtvorst.

AANGERADEN
Meest recent