Geen Emmy Award voor Eén-programma ‘Taboe’

Bron © BELGA

Foto: © VRT- Sofie Gheysens

Het Eén-programma ‘Taboe’, gemaakt door het productiehuis Panenka, wint geen International Emmy Award. Het programma was genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment, maar moest het maandagavond plaatselijke tijd in New York afleggen tegen het Britse programma ‘The Real Full Monty: Ladies Night’. Dat hebben de organisatoren van de prestigieuze internationale televisieprijzen via Twitter bekendgemaakt.

De Belgen reageren teleurgesteld, maar blijven positief. “Eén blijft toch trots op de hele ploeg en op het programma; een Emmy-nominatie is natuurlijk een enorm mooie erkenning”, meldt de communicatiedienst van de VRT.

Taboe was in het voorjaar van 2018 te zien op Eén. In het programma, geregisseerd door Kat Steppe, lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Mensen met een fysieke beperking of een psychische kwetsbaarheid bijvoorbeeld, maar ook mensen in armoede of met een andere huidskleur. Geubels nodigt hen uit, luistert naar hun verhalen en gevoeligheden en brengt vervolgens een comedyset over het thema met zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij van een zaal vol lotgenoten. Steppe werkt trouwens momenteel volop aan een tweede seizoen.

Niet drie op een rij

Vorig jaar kon Hoe zal ik het zeggen? (VTM), gepresenteerd door Jens Dendoncker, wel zijn nominatie verzilveren, en in 2017 mocht Sorry voor alles (te zien op Eén) van bedenker Kamiel De Bruyne en presentator Adriaan Van den Hoof juichen.

Televisiemaker Tim Van Aelst, die zelf al drie Emmy’s won, was er zeker van dat België een derde Emmy op rij mee naar huis zou mogen nemen: “Geubels en co. winnen die Emmy. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur”, zei hij in een artikel van onze krant over wat een Emmy opbrengt.

De International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma’s. Ze zijn niet te verwarren met de (Primetime) Emmy’s, bedoeld voor Amerikaanse programma’s, die in september in Los Angeles werden uitgereikt.

AANGERADEN