‘Star Wars’-acteur verstopte script van nieuwe film onder zijn bed, maar kuisvrouw vond het: Disney kan het nog net van eBay halen

Foto: ISOPIX

Het script van de nieuwe nog te verschijnen Star wars-film is een paar maanden geleden bijna uitgelekt. Dat heeft JJ Abrams, regisseur van The rise of Skywalker, gezegd in een interview. Disney kon dat nog net voorkomen.

Een nieuwe Star wars-film, dat gaat met grote voorzichtigheid gepaard. Regisseur JJ Abrams (53) besliste daarom om het script niet bij te veel mensen te verspreiden. De leden van de cast, onder wie acteurs John Boyega, Daisy Ridley en Mark Hamill, kregen er natuurlijk één. En daar liep het bijna verkeerd.

‘Star Wars’-acteur verstopte script van nieuwe film onder zijn bed, maar kuisvrouw vond het: Disney kan het nog net van eBay halen
Regisseur JJ Abrams. Foto: Christopher Smith/Invision/AP

“De veiligheid rond die films is waanzinnig”, zei Abrams maandag in Good morning America. “Het bedrijf erachter is als de dood voor lekken. Daarom waren er maar een handvol scripts, en die waren dan nog gedrukt op gek papier dat niet te kopiëren is. Een van onze acteurs – ik ga niet zeggen wie, al wil ik dat eigenlijk wel – heeft dat op een dag onder zijn bed laten liggen. Het werd daar gevonden door iemand die zijn of haar huis kwam schoonmaken.”

eBay

Het script veranderde daarna nog eens van eigenaar en belandde op eBay. Gelukkig vielen de haviksogen van Disney daar snel op. “Iemand binnen het bedrijf zei dat er een echt uitziend script te koop werd aangeboden. Ze hebben het teruggehaald voor het verkocht kon worden. Je moet voorzichtig zijn, hoor.”

Actrice Keri Russell vertelde recent in een interview dat ze maar een deel van het script te lezen kreeg. “Als ik het wilde lezen, moest ik dat in een beveiligde ruimte doen”, zei ze toen.

Star wars: the rise of Skywalker is vanaf 18 december te zien in de bioscoop.

Door gjs
Meest recent