Janssens en Van Vreckem schuldig aan moord op restauranthouder

Bron © BELGA

Foto: atb

Dilbeek / Leuven -

Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft de jury Stephanie Janssens en Davy Van Vreckem dinsdag schuldig bevonden aan de moord op Stéphane Geens in Dilbeek in september 2015.

Stephanie Janssens (30) en Davy Van Vreckem (42) hebben Geens opzettelijk gedood in het appartement boven zijn zaak The Pond in Dilbeek op 22 september 2015. De 42-jarige restauranthouder kwam om het leven door vijf schoten met twee wapens.

De doodslag gebeurde volgens de twaalf gezworenen met voorbedachten rade. Het arrest over de schuldvraag wees expliciet uitlokking en inbraak door het slachtoffer alsook wettige zelfverdediging van de hand. Het beraad duurde zeven uur.

De jury wees expliciet uitlokking en inbraak door het slachtoffer alsook wettige zelfverdediging van de hand. “Bij het eerste politieverhoor werd geen melding gemaakt van mondelinge bedreigingen. Het slachtoffer had niet de intentie om de fysieke integriteit van de beschuldigden aan te randen. Er zijn geen aanwijzingen dat de verbale uiting van boosheid zou overgaan in geweld.”

Het beraad duurde zeven uur.

Door evdg
AANGERADEN